Teisel kohal oleva SEB Banki Groupi väärtus on aastaga vähenenud 21% 1,54 miljardi euroni.

Parima Eesti ettevõtte, Tallink Groupi väärtus hinnati 1,5 miljardile eurole, mis tõi kolmanda koha. Ettevõtte väärtus on aastaga kahanenud 8%.

Eesti Energia on 1,3 miljardi eurose värätusega tabei nejandal kohal. Eesti Energia väärtus on kasvanud 5% võrra.

TOP10 nimekirjas olevate firmade seast on möödunud aastal suurim ettevõtte väärtuse kasv toimunud Latvenergol, mille väärtus on kasvanud 22%. Sellele järgneb väikese vahega Maxime Grupe, mille kasv on 20%.

Üheteistkümnendat aastat järjest on Läti firmad Prudentia ja Nasdaq Riga koostanud Läti kõige väärtuslikumate ettevõtete TOP101 nimekirja. Latvenergo sai Läti kõige väärtuslikuma ettevõtte auhinna. Sellele järgnesid Swedbank Latvia ja Latvijas valsts meži.

“Konsolideerumine energiasektoris jätkub endiselt ja kõigi kolme rahvusliku elektriettevõtte väärtus on tõusnud. Latvenergo tulemused on olnud väga head võrdluses teiste Baltikumi energiafirmadega. 22% suurune tõus on tõepoolest märkimisväärne, võrreldes 5% tõusuga Eesti Energia ja Lietuvos Energija puhul," märkis Prudentia esimees Kārlis Krastiņš.

"Äriühingu juhtimine ja osanike võime määratleda ja viia ellu ambitsioonikaid plaane mängivad ettevõtte väärtuse suurendamisel olulist rolli. Tänapäeval on ettevõtetel väga oluline viia läbi muutusi tehnoloogiliste uuenduste ja katkestuste osas," rõhutas Nasdaq Riga juhataja Daiga Auziņa-Melalksne.