“Otsustasin pangast lahkuda, kuna tundsin, et ettevõtete pangandus oli jõudnud 2009. aasta sügiseks ajajärku, mis on sobilik teatepulga edasiandmiseks,” põhjendas Artjom Sokolov oma lahkumist panga pressiesindaja teatel.

Viimase aasta jooksul on ettevõtete pangandus aidanud aktiivselt kaasa kõrgendatud äririski divisjoni (BFRR) loomisele, läinud üle tootepõhiselt lähenemiselt segmendipõhisele ning edukalt kohanenud praeguste ärimahtude ja -vajadustega. “Usun, et on loodud vundament 2010. aasta uuteks, oluliselt mõõdukama aktiivsusega tegevusteks,“ märkis Sokolov.

Sokolovi sõnul on majanduses praeguseks saabunud teatud põhi, mis on läbi aegade pakkunud võimalusi uute ettevõtmiste loomiseks. „Tundsin, et vajan uut aktiivsemat tegutsemissuunda. Seetõttu otsustasin, et aeg on küps uute väljakutsete katsetamiseks,” rääkis ta.

Swedbanki peadirektor Eestis Priit Perens väljendas suurt tunnustust Artjomi poolt ettevõtete panganduse alal tehtud tööle. “Arvestades Artjomi pikaajalisi kogemusi finantssektoris töötades, on ta aidanud oluliselt edasi arendada meie tegevust finantseerimise valdkonnas. Ta alustas Swedbankis ettevõtete restruktureerimise osakonnas ja jätkas ettevõtete panganduse juhina. Täname Artjomi tema pühendumise eest ning soovime talle edaspidiseks edu,” sõnas Perens.