Ta liitus debatiga, kas ikka SKT on parim majanduse progressi näit. Erinevalt keskpankurist vangutavad ökonomistid pead, kuna majanduskasv aeglustus kuigi tööpuudus vähenes ja erasektori kulutused on jätkusuutlikul tasemel.

Rohde teatas, et sõjajärgsetel aastatel sai SKT number tohutu toe kui inimesed hakkasid põllumajanduse asemel tegutsema tööstuses ning üha enam naisi asus tööle.

„Ja praegu näeme me täpselt vastupidist olukorda,“ ütles ta. Inimesed muutuvad aina rikkamaks, kuid hiljuti avaldatud SKT numbrid seda ei näita.

Ta tõi näite turismi valdkonnast. „Kui ma 10 või 15 aastat tagasi tahtsin minna pikemale reisile, siis ma helistasin reisibüroosse. Seega läks panus formaalsesse majandusse. Nüüd teen ma selle töö ise kodus ära ja kulutan vähem kui veerand tundi lennupiletite ostuks, hotelli broneerimiseks ja auto rentimiseks.“

"Puhkuse internetis planeerimisel säästetud raha ei kajastu mitte mingil moel statistikas,“ ütles ta.

Selline tootlikkuse mõistatus ei piirdu vaid Taaniga. „Väga madal tootlikkus on üleilmne fenomen,“ lausus ta viidates USAle, kus tööhõiva olukord on päris kena, kuid majanduskasv on nigel.

Teise põhjusena, miks Taani majanduskasvu number jätkab pettumuse valmistamist on neli aastat kestnud negatiivsete intresside keskkond, mida arvestatakse tarbijakulutuste mõõtmisel. Hetkel läheb see arvesse jaemüügi kaudu. Kuid üha enam oste tehakse internetis – iTunesi või Amazoni teel ja see ei kajastu üldse Taani majanduskasvu statistikas.

Ja lõpetuseks võib oma rolli mängida demograafiline olukord – beebibuumi põlvkond läheb pensionile ja heaoluriik peab hoolitsema aina rohkemate inimeste eest.

„Ei saa eeldada suurt majanduskasvunumbrit kui üldised arengud tööjõu osas on negatiivsed,“ ütles ta.