Peaministri delegatsioon käis kommunikatsioonitehnoloogia ettevõttes Twilio, Tesla elektriautode tehases, meditsiinitehnoloogia ettevõttes Proteus Digital Health, Google'is ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Silicon Valley esinduses, teatas EAS.

Õhtul viibis delegatsioon Okupatsioonide muuseumi asutanud Kistler-Ritso fondi liikme Andrew Thompsoni vastuvõtul.

"Oleme siin väga prominentse äridelegatsiooniga, kelle hulgas on kindlasti maailma mastaabis suure tulevikuga ettevõtteid. Olen valmis olema müügimeheks igaühele neist, et nende äritegevusele kaasa aidata," ütles peaminister Rõivas.

"Usun, et Silicon Valley külastamine on mõjunud inspireerivalt mitte ainult mulle vaid kogu meie äridelegatsioonile. Ettevõtluses, nagu elus üldse, on vaja suurelt mõelda ja ma näen, et seda Eesti ettevõtjad ka teevad," lisas ta.

Startup ettevõtete analüüsiga tegeleva Funderbeam OÜ asutaja Kaidi Ruusalepp peab delegatsiooni seni toimunud kohtumisi väga õnnestunuks.

"Silicon Valley´s ja San Francisco´s on maailma konkurentsi - talentide, innovatsiooni ja äritegevuse - teravik. Et olla maailmas tegija, peab ennast võrdlema kõige parematega ja õppima parimatelt. Eesti ettevõtjatele on oluline olla siin nähtav ja peaministri kaasatulek võimaldab avada uksi, mis muidu meile suletuks jääks," ütles Ruusalepp.

EASi Silicon Valley esindaja Andrus Viirgi sõnul toetab EAS Eesti alustavaid tehnoloogiaettevõtteid partnerite otsingutel. "See visiit on suurim Eesti tehnoloogiaettevõtete delegatsioon, mis on Ameerika Ühendriike külastanud. Rõõm on näha nii suurt huvi sooviga minna globaalsele turule," ütles Viirg.

"EASi esimesed edulood Silicon Valley´s on programmeeritavate kiipidega tegelev Modesat ja mobiilmaksete platvorme pakkuv Fortumo. Modesat on edukalt edasi müüdud ning Fortumo on siinsetelt investoritelt kaasanud üle 10 miljoni dollari. EASi Silicon Valley esindajana julgen arvata, et peagi on tekkimas uusi edulugusid," nentis Viirg.

EASi eestvedamisel on peaministrit saatvas äridelegatsioonis üle 40 Eesti ettevõtte esindaja. Kaasa sõitvate ettevõtjate arv näitab, et huvi Eesti-USA vaheliste majandussuhete arendamise vastu on suur.

Silicon Valleyst suundub peaministri delegatsioon edasi Washingtoni, kus tutvutakse erinevate kaitsetööstuse ettevõtetega.