Eesti Energia jahmatas üldteenuse marginaaliga isegi konkurentsiametit ning amet asub uurima, kuidas sai marginaal tõusta seniselt 0,125 sendilt 0,6 sendile (ilma riikliku käibemaksuta), samas kui väiksemad konkurendid, kelle kulud ühe ühiku kohta peaksid olema suuremad, saavad hakkama kuni kolmandiku jagu väiksema summaga.

Eesti Energia poolt pakutava elektri üldteenuse hind ületas nii fikseeritud hinnaga paketi hinda (kui hind fikseeriti vähem kui 5,84 sendil kWh eest) kui ka börsipaketi hinda. Kättesaamatuks jäi rohelise energia pakett, milles kilovatt-tund maksab näiteks tänase seisuga 5,94 senti.

Börsihinnal põhineva Eesti Energia Muutuv paketi keskmine hind koos käibemaksu ja marginaaliga oli jaanuaris 5,41 s/kWh ehk 0,43 senti odavam kui üldteenuse üldtariif. Keskmiseks marginaaliks kujunes 0,23 senti (ilma käibemaksuta), mis on üldteenuse marginaaliga võrreldes 2,6 korda väiksem summa.

Kahetariifse börsipaketi puhul oli keskmine päevahind koos käibemaksuga 5,97 s/kWh ja ööhind 4,73 s/kWh, mis on üldteenusega võrreldes vastavalt 0,46 ja 0,42 senti vähem. Keskmiseks marginaaliks kujunes nii päeva- kui ka öötariifi puhul 0,24 senti (ilma käibemaksuta).

Vaata tabelist lähemalt, millise hinnaga ettevõtted üldteenust pakuvad. Tegemist on elektrienergia hinnaga, millele arvel lisanduvad võrgutasud ning riiklikud maksud.