"Euroopa Komisjoni neljapäevane hinnang, mille kohaselt vajab Küpros pangandussektori päästmiseks esialgse 17,5 miljardi euro asemel 23,5 miljardit, ei too mingil moel kaasa täiendavaid rahalisi kohustusi hoiustajatele ega pankade rekapitaliseerimist," lausus Stylianides ajakirjanikele.

Pressiesindaja sõnul ei aseta Komisjoni hinnang kuue miljardi lisaeuro vajalikkusest Küprose majandusele täiendavat survet, vahendas BNS.

"Komisjoni hinnanguga ei kaasne meie majandusele täiendavat koormust selle kõrval, mis on juba abipaketi raames kokku lepitud. "Komisjoni välja toodud 23,5 miljardi suurune summa on sees nii senises abipaketimemorandumis kui ka laenuleppes," märkis Stylianides.

Euroopa Liidu (EL) rahandusvolinik Olli Rehn ütles varem, et 17 miljardit oli hinnatud Küprose netofinantseerimise vajaduseks. Uus arv 23 miljardit näitab aga brutofinantseeringut, see sisaldab muu hulgas lisapuhvreid ootamatuteks arenguteks ja pankade vajadusteks.

Euroala rahandusministrid andsid reede Dublinis toimuval kohtumisel oma heakskiidu Küprosele antavale abipaketile, lõpliku heakskiidu peavad sellele andma veel osa euroala riikide parlamendid.

Euroala ministrite hinnangul on praeguseks tehtud kõik selleks, et alustada euroala liikmesriikides vajalikke protseduure Euroopa Stabiilsusmehhanismist (ESM) raha eraldamiseks. Abipaketi maht on kuni kümme miljardit eurot, mis hõlmab ka Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) panust.

ESM-i nõukogu peaks kavakohaselt andma oma heakskiidu Küprose abipaketile hiljemalt 24. aprillil, juhul kui ei tule takistusi liikmesriikide poolt. Esimene ESM-i rahaeraldis on kavandatud mai keskpaika, kuna selleks ajaks peaks olema lõppenud Küprose suhtes tehtav rahapesuvastane audit.