Tuletame meelde, et parim ettevõtluskliima ei ole privileeg ettevõtjatele, vaid võimalus soodsate arengute tekkeks, töökohtade loomiseks ja vääristamiseks, majanduskasvuks, ekspordiks, välisinvesteeringute ja turistide juurdevooluks ning veel paljuks muuks.

Seega ei saa jätta tähelepanuta, et teie valitsuse liige on rünnanud ühte ettevõtjate sektorit, milles antakse tööd tuhandetele inimestele ja makstakse riigile ligikaudu pool miljardit eurot makse aastas.

Ka üheainsa seadusi ja reegleid järgiva kuitahes väikese ettevõtja halvustamine valitsuse liikme poolt ei oleks vastuvõetav. Kui täna rünnatakse ühte, annab see signaali, et homme on lubatud rünnata järgmist.

Pöördume Teie kui valitsusjuhi poole, et annaksite hinnangu, kas Vabariigi Valitsuse liikme J.Ossinovski ettevõtjaid solvav avaldus sotsiaalmeedias, milles ta nimetab majandusharu inimeste tapmise pealt kasumi teenijateks, on teie valitsuse seisukoht ning väljendab selle koalitsiooni üldist meelsust Eesti ettevõtluse suhtes?

Meil ei ole mingeid vastuväiteid tegevusele, mis vähendaks alkoholi tarbimist Eestis ja piiraks alkoholi kättesaadavust noortele ning keegi ei ootagi terviseministrilt alkoholipiirangute kaotamist, kuid valitsuse liikmeks olemise standard nõuaks siiski võimekust olla dialoogis sektoritega, millele väga olulisi uusi piiranguid püütakse kehtestada.

Kutsume valitsuse liikmeid üles vastastikku lugupidavale koostööle ettevõtlussektoriga. Leiame, et ettevõtjad ja poliitikud peaksid istuma ühise laua taha, et arutada Eesti elus olulisi probleeme sisuliselt, sildistamata ning otsima ja leidma ühiselt aktsepteeritavaid ja läbianalüüsitud lahendusi, mis Eesti elu edasi viiks. Poliitilise eliidi hoiakud ettevõtlusvaldkonna suhtes on määrava tähtsusega ühiskondlike hoiakute kujundamisel ja Eesti konkurentsivõime kujundamisel. Teekond maailma parima ettevõtluskliimaga riigiks algab suhtumisest oma ettevõtjatesse.

Lugupidamisega
Toomas Tamsar, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja
Mait Palts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor