Kogu selle sagina keskel leiab Uberisse investeerinud Google Venturesi juhtivpartner Bill Maris, et pikas perspektiivis võiks Uberi väärtuseks olla 200 miljardit dollarit või isegi rohkem. Taustaks võib öelda, et just umbes nii suur on Toyota turuväärtus. Maris on väga õnnelik, et on viimasel kahel aastal Uberisse investeerinud.

Google’i riskikapitali haru Google Ventures loodi Marise poolt 2009 aastal. Uberisse investeerisid nad eelmisel aastal 258 miljonit dollarit, mille väärtust hinnati 3,5 miljardile dollarile. Sellel aastal tegid nad 1,2 miljardi dollari suuruse lisainvesteeringu, mille väärtust hinnatakse 17 miljardile dollarile, kirjutab Bloomberg.

San Fransiscost pärit Uber töötab nüüdseks 140 linnas üle maailma. Uberi põhimõte on ühendada omavahel autojuhte ja reisijaid, kes saavad omavahel äpi kaudu sõite kokku leppida. Äpp on mõjutanud transporditööstust üle maailma ning juab katsetatakse ka kullerteenustega. Uberi kaasasutaja Travis Kalanicki kohta jagub investor Marisel vaid kiidusõnu. „Ma usun Travisesse ja ta meeskonda. Tal on visioon ning ta oskab asju ellu viia,“ ütles Maris. Ta näeb Uberit tulevikus eduka logistikafirmana.
Riskikapitalist Maris arvab, et Uberit saadab edu, ent on valmis ka äpi läbikukkumiseks nagu võib juhtuda iga startupiga.

Google Venturesi investeeringute turuväärtus on praegu 1,5 miljardit dollarit. Investeeritud on umbes 250 erinevates sektorites tegutsevatesse tehnoloogiafirmasse. Kakskümmend Google Ventures’i portfellis olevatest firmadest on kas börsidel noteeritud või ära ostetud. Peale transpordivaldkonna on Google’i riskikapitalistidel silm peal veel haridus-, tööstus- ja 3D-printimise valdkonnas. Tehnoloogiavaldkonna mullist rääkides leiab Maris, et lähima aasta-paari jooksul kukub turg 20 protsenti. „Majandustsüklid on vältimatu tõsiasi,“ leiab ta.