Talleggi viimaste aastate suurim investeering Eesti Broileri arendamisse annab võimaluse veel paremini kontrollida kogu tootmisketi kvaliteeti, teatas ettevõte

„Tallegg on investeerinud kümneid miljoneid kroone, et renoveerida kõik lindlad: tänaseks on suurem osa Talleggi kanalaist tänapäevastele keskkonna-, hügieeni- ja veterinaarianõuetele vastavad. Järgmiseks sammuks Talleggile oli lindude sööda kvaliteedi üle parema kontrolli saavutamine,“ lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

Söödatehase uus punkerladu koosneb uuest kaalumajast, kus kontrollitakse sissetuleva tooraine kvaliteeti ja seejärel kaalutakse; uuest tooraine vastuvõtust, mille tootlikkus on 100t/h ja mis on varustatud tolmufiltritega, et vältida tolmust tingitud keskkonnakahjustusi; ning uuest 13 punkriga punkerhoidlast, mis mahutab ca 4000t toorainet.
Punkritest kümme on koonuspõhjaga teraspunkrid ja kolm lamedapõhjalised sojašroti punkrid, mis on varustatud spetsiaalse hüdroteoga.

AS Tallegg kuulub HKScan kontserni. Ettevõte kasvatas 2008. aastal 8,3 miljonit broilerit, tootis 64 miljonit muna ning müüs 14,6 tuhat tonni linnuliha ja valmistooteid. ASi Tallegg 2008. aasta käive oli 661 miljonit krooni. Ettevõttes saab tööd 465 inimest.