„Linnuliha eelistamine kasvab aastatega: nii eestisiseselt kui ka maailmas, kus linnuliha eelistamise suund on olnud valitsev juba viimased kolm aastakümmet,“ ütles ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm. „Et rahuldada Eesti kasvavat vajadust broileriliha järele, on Tallegg võtnud eesmärgiks kasvatada lihatootmist järgmise nelja aastaga vähemalt veerandi võrra. Selleks oleme juba teinud ning teeme ka järgnevad kolm aastat suuri investeeringuid. Talleggi eesmärk on toota 2014. aastal 18,5 miljonit kg broileriliha, mis on 4 miljonit rohkem kui aastal 2009,“ lisas Soorm.

Lihatööstuse renoveerimise esimese etapi töid kommenteeris AS Tallegg tootmisdirektor Vallo Kruusimägi: „Kui pikaajaliseks eesmärgiks on 2013. aastaks kogu lihatööstuse kolimine Loolt Tabasallu lindude tapamaja juurde, siis praegu käivad tööd tapamaja laiendamisel eeskätt lindude algtöötlemise poolel. Põhieesmärgiks on tapamaja töö kiiruse, toodangu kvaliteedi, automatiseerituse ja keskkonnasõbralikkuse parendamine. Samuti oleme alustanud üldehituse ja külmavõimsuse suurendamisega, millega teeme ettevalmistusi 2. etapi töödeks."

„Ulatuslike ümberehitustööde tõttu on jaanuari esimesel nädalal lihatootmises 2-tööpäeva pikkune erakorraline paus. Loodame koostöös jaekauplustega laovarusid planeerida nii, et värske kodumaine broiler siiski poes pidevalt saadaval oleks,“ lisas Kruusimägi.