Täna alustati Talleggi Ranna tapamajas laiaulatusliku renoveerimise esimese etapiga, teatas ettevõte.

"Et rahuldada Eesti kasvavat vajadust broileriliha järele, on võtnud Tallegg eesmärgiks kasvatada lihatootmist järgmise nelja aastaga vähemalt veerandi võtta. Selleks oleme läbi vinud suuri investeeringuid, mida jätkame ka lähemal kolmel aastal. Talleggi eesmärk on toota 2014. aastal 18,5 miljonit kg liha. 2009. aastal tootsime 14,5 miljonit," ütles ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

Tallegg on praeguseks renoveerinud ja rajanud kolm uut sugulinnufarmi, rajanud uue punkerlao ja vastuvõtusüsteemi.

"Renoveerisime broilerifarmid Laabil, Kumnal, Saha-Lool, lähiajal on paanis alustada töid Kaarmal. Rannal asuva tapamaja renoveerimist viime läbi etapiti ning see päädib 2013. aastal lihatööstuse ning kontori viimisega Rannale tapamaja juurde," rääkis Soorm.

"Selleks hetkeks tahame olla suutelised tagama Eesti linnulihaga omavarustatuse tõusu vähemalt 60 protsendile."

ASi Tallegg äridirektori Margus Venelaine sõnul on Eestis oodata jätkuvat linnulihatarbimise tõusu.

"Tänaseks on keskmine tarbimine inimese kohta teinud võrreldes paari aasta tagusega juba suure hüppe: ca 19 kilolt 22 kiloni inimese kohta aastas,“ rääkis Venelaine.

„Linnulihatarbimises on praegu kaks huvitavat trendi: kasvavad nii soodsamate toodete kategooriad – näiteks valmistoidud pihvitooted, viinerid, keeduvorstid – kui ka värske töötlemata liha ostmine. Valmistoodete osas on Tallegg lihaturul viimase aastaga oluliselt osakaalu juurde võtnud. Näiteks kasvas viinerite kategoorias Talleggi turuosa 2,8 protsendilt 11,1 protsendile. Samas kasvas Talleggi värske liha müük aastaga samuti 1,4 korda,“ lausus Venelaine.

"Suviste marinaadis lihade müük on tugevalt sesoonne ning näitas möödunud aastal kogu turul pigem väikest langust – oli ju ka jahe suvi. Tallegg on aga kasvatanud ka marinaaditoodetes oma turuosa suvisel perioodil 19 protsendini. Ootame ka sellelt suvelt müügikasvu," rääkis Venelaine.