?Esialgselt kavandasime salmonellast täielikult võitu saada selle aasta sügiseks, kuid tänaseks oleme tänu erakordselt rangetele abinõudele haigusest peaaegu vabanenud,? sõnas Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. ?Kõik suuremad kulutused haiguse likvideerimiseks jäid möödunud aastasse, mistõttu 2006. aastal loodame vähendada kahjumi kuni 4,6 miljoni kroonini. Selle aasta peamine eesmärk Talleggi jaoks on võita tagasi kaotatud turuosa, mille peamiseks põhjuseks oli tarnekindluse ja toorme puudumine.?

2005. aastal tootis Tallegg 78 miljonit muna ning 8,1 miljonit broilerit. Teet Soorm ütles, et salmonellabakteri leviku vältimiseks sulges Tallegg juunis haudejaama ja juulis tapamaja. ?Et lihatootmist mitte seisma jätta ja kliente kaotada, ostsime puuduva tooraine kallilt sisse, mis omakorda suurendas kahjumit,? märkis Teet Soorm.

Talleggi linnukasvatusdivisjoni direktor-peaveterinaararst Lauri Kallikorm rääkis, et Talleggis on pidev riiklik veterinaarkontroll. ?Kõik tooted, mis Talleggist välja poelettidele lähevad, on kontrollitud ning ohutud."

?Tallegg on linnugripi tulekuks valmis ning mingit ohtu farmide lindudele ega töötajatele ei ole,? lisas Lauri Kallikorm.