See kõik süvendab tänasel põlvakonnal ebakindlust tuleviku suhtes. "Sissetulekud peavad vähenema, tasakaal peab sissetulekute ja väljaminekute vahel säiluma," rõhutab Soorm.

"Liha ja lihatooted on üks kõige kallimaid toiduaineid inimtoidulaual. Seoses ebakindlusega tuleviku suhtes on Euroopas liha ja lihatoodete tarbimine vähenemas. Tarbimisharjumused on muutumas odavamate lihatoodete tarbimise suunas. Populaarsust on kogumas aasast aastasse linnuliha, sealiha tarbimine on olnud stabiilne, aga väikses langustrendis ja veiseliha tarbimine selges langustrendis," kirjeldab Talleggi juht odavapoolsete viinerite varjatud pealetungi.

Soorm on pettunud, et nüüd on lisatud veel üks piisk lihatööstuste probleemide rägastikku. "Venemaa blokeeris kaks nädalat tagasi kogu Euroopa liidust sealiha ja osaliselt lihatoodete impordi seoses aafrika seakatku avastamisega metssigadel Leedus. Sellega pannakse Venemaa poolt proovile Euroopa ühtus. Kui nüüd Euroopa Liit peaks järele andma Venemaa nõudele jagade Euroopa Liit omakorda tsoonideks, et vajadusel neid tsoone veterinaalkaalutlustel sulgeda, siis jääb lihaeksport Venemaale, Baltikumist ja Poolast veel kauaks ajaks suletuks," muretseb tööstur.