Projekti raames saavad värske ja kaasaegse ilme suur osa reisijatealast ning ka aluse tehnilist poolt uuendatakse oluliselt, et laeva võimalused vastaksid paremini reisijate ootustele, teatas laevafirma.

2015. aastat hõlmav projekt sai alguse veebruaris, kui laev ligi nädala BLRT Grupile kuuluva laevaremonditehase Turku Repair Yard kuivdokis. 

Tehniliste tööde hulka kuulusid laeva korpuse veealuse osa puhastamine ja värvimine, autoteki puhastamine ja värvimine, sõuvõlli osade vahetus, keskkonnasõbraliku õli kasutuselevõtt täävitorudes ja vööripõtkurites ning reguleeritava sammuga sõukruvi ja jõuülekande kontrollsüsteemi uuendus.

Laeva uuendamistööd jätkuvad terve 2015 aasta vältel, mille käigus tehakse täiendavaid muudatusi nii laeva interjööris, pakutavate teenuste kontseptsioonis kui ka tehnilistes lahendustes. 

Reisilaev Romantika on Tallinki uusehituste 2002-2009 väldanud programmi esimene laev, mis valmis aastal 2002. Ta on sõitnud Tallinn-Helsingi, Riia-Stockholmi kui ka taas, alates möödunud aasta augustist Tallinn-Stockholmi liinil Tallinki kaubamärgi all. 

Romantika on 193,8 meetrit pikk ja 29 meetrit lai, tal on kõrgeim jääklass ning ta suudab arendada kuni 22 sõlme kiirust. Romantika võtab korraga peale kuni 2500 reisijat ning tal on kokku 727 kajutit ja 1030 liinimeetrit autotekki sõidukitte ja kaubaveo tarbeks. 

Turku Repair Yard on Soomes, Naantalis asuv laevaremonditehas, mis alustas tegevuse aastal 1989 ja ligi 8 aastast tegutseb Eesti tööstuskontserni - BLRT Grupp – koosseisus. Tööd teostatakse eelkõige kuivdokis, mis väidetavalt on Põhja-Euroopas suurim.