Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne kinnitas laevafirma huvi Helsingi Läänesadama kinnistute vastu, ent tema väitel pole ühtegi lepingut veel sõlmitud. “Jutt on Tallink Silja Soome peakontorist, mitte kogu kontserni omast,” täpsustas ta. “Asi on praegu alles idee tasandil ning kui tulevad otsused, anname neist teada,” teatas Lääne Ärilehele.

Helsingi linnavalitsusse on jõudmas eelnõu, millega soovitakse müüa kaks ajaloolist punastest tellistest laohoonet kas Tallinkile või kinnisvaraarendajale. Viimasel juhul võtab laevafirma lehe andmetel neljakorruselised hooned rendile.

Ehitajaks oleks SRV Yhtiöt, mille esindaja sõnul hakatakse laevafirma peakontorit rajama juba järgmise aasta alguses. Umbes 250-kohalise hotelli ehitus Helsingi Läänesadamas peaks algama 2009. aastal.

Büroo asupaigaks mõeldud maja müügihind on eelnõu järgi ligi 13 miljonit ning tulevase hotelli asupaiga hind 25 miljonit krooni. Et tegemist on kaitsealuste hoonetega, siis hooneid lammutada ega nende väljanägemist muuta uus omanik ei tohi.