Laevandusettevõte Tallink laenab võlakirjaturult 50 miljonit krooni, et kindlustada oma rahavoogusid.

“Talvel on reisijaid vähem ja rahavood on väiksemad,” põhjendas Tallinki finantsdirektor Andres Hunt. “Ühelt poolt on emissioon selleks, et kindlustada oma rahavoogusid,” lisas ta.

Hundi sõnul on võlakirjaturul intressid soodsamad. “Tegemist on lühiajalise, kuuekuulise diskonteeritud võlakirjaga,” ütles ta.

Tallinki juht Kalev Järvelill(pildil) lisas, et summa pole mõne uue laeva ostuga seotud. “Võtame lihtsalt turult odavat raha, kuna talvel on reserve vaja ning nii oli seda lihtsam teha,” ütles Järvelill.

Täiendavaid kulusid nõuab Hundi sõnul ka mais liinile toodav luksuslaev Romantika.

Lääne-Soome Rauma laeva-ehitustehasest tellitud Eesti kõigi aegade suurim lõbureisilaev hakkab selle aasta maist kliente teenindama Tallinna - Helsingi liinil.

Uus laev asendab Fantaasiat, mis suunatakse Rootsi liinile. Samuti lõpevad sellel aastal Meloodia ja Baltic Kristina rendilepingud.

Laeva ehitab soomlaste laevatehas Aker Finnyards, seda finantseeritakse 12-aastase laenuga. Sama pikaks hindab Tallink ka tasuvusaega.

Tõenäoliselt on aasta lõpuks Tallinkil käigus praeguse kaheksa laeva asemel seitse.

Lõppenud aastal otsustas Hansatee Grupi aktsionäride üldkoosolek jätta 200 miljoni kroonine kasum investeeringuteks ning muuta ettevõtte ärinimi Tallink Grupp aktsiaseltsiks. Seni oli Tallink Hansatee Grupi kaubamärk.