"Tallinkil on kõikide sihtkohariikide ametkondadega pikk ja lähedane koostöö, mis puudutab nii intsidentide uurimist kui ka ennetustööd. Nii ka Rootsis," ütles Tallinki presiesindaja Luulea Lääne.

"Ettevõte järgib kõiki kohalikke ja rahvusvahelisi alkoholimüüki puudutavaid õigusakte ning on täiendavalt sätestanud omal initsiatiivil sisepoliitika vastutustundliku alkoholimüügi tagamiseks. Selle alusel keeldutakse raskema alkoholijoobe tunnustega reisijatele alkoholi müümast ning pakutakse selle asemel mittealkohoolseid jooke, toitlustust või suunatakse inimene puhkama," märkis Lääne.

Ta lisas, et baarides ja restoranides töötavate meeskonnaliikmete teeninduskoolituse hulka käib ka alkoholijoobe tunnuste äratundmine ning vastutustundlike valikute pakkumine. See sisepoliitika töötati Lääne sõnul välja pärast ettevõtte aktiivset osavõttu programmis Safe Baltic Cruises ning on olnud aktiivses kasutuses aastast 2013.

"Ettevõte teeb omalt poolt kõik, et tagada reisijate turvalisus ning vähendada alkoholijoobest tingitud intsidentide arvu," sõnas Lääne. "Miljonite aastas teenindatud reisijate kohta on intsidentide arv siiski väga väike. Oleme veendunud, et olemasoleva seadusandluse ning korrakaitseorganitega tehtava tõhusa koostöö kaudu saame selliste juhtumite arvu veelgi vähendada."

Rootsi politsei tegi läinud nädala lõpus valitsusele ettepaneku jõustada reisilaevadel Rootsi alkoholiseadus. See võrdsustaks laevad Rootsi restoranidega ja sunniks neid taotlema alkoholi müügi luba. Loa tingimuste rikkumisel, näiteks purjus inimesele alkoholi müümisel, võib selle ära võtta, mis oleks laevafirmale tõsine löök.

Ettepaneku taga on soov vähendada purjuspäi sooritatud raskete isikuvastaste kuritegude, selhulgas peksmised ja vägistamised, arvu laevades. Ettepanek puudutab ennekõike Rootsi registris olevaid Viking Cinderellat, mis liikleb Stockholmi ja Ahvenamaa vahel ning Tallinki Galaxy't, mis sõidab Rootsi pealinna ja Turu vahet.