Tallink Grupi tütarettevõte OÜ TLG Hotell on põhimõtteliselt kokku leppinud omandada OÜ Delegatsioon 100-protsendiline osalus selle osanikelt AS-ilt Heal ja OÜ-lt Haapsalu HRM, teatas ettevõte börsile.

OÜ Delegatsioon haldab Pirita Top Spa hotelli ning tegeleb muuseas veel reisikorralduse ja turismialaste teenuste osutamisega, toitlustamise ja sellega seonduva tegevuse ning muu kaubandustegevusega.

Ettevõte kuulus senini täiel määral osaühingule Haapsalu HMR, mille osanikeks on võrdsel määral neli tuntud meest: Ain Hanschmidt, Andres Lipstok, Urmas Sukles ja Toomas Vilosius.

Ain Hanschmidt on muuseas ka Tallink Grupi nõukogu liige, kes omab koos Tallink Grupi juhatuse esimehe Enn Pandi, Toomas Vilosiuse aktsiaseltsi Heal, mis tegeleb taaskord Haapsallu uute sanatooriumide püstitamisega.

2006. aastal oli Delegatsiooni käive 99,5 miljonit krooni ning kasum 342 000 krooni.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne ütles Päevaleht Online´ile, et edasised detailid Pirita Top Spa hotelli edasisest saatusest avaldatakse pärast ostu-müügitehingu sõlmimist ja konkurentsiametilt koondumise loa saamist.

Tallink Grupi hinnangul ostutehing konsolideeritud majandusnäitajatele olulist mõju ei avalda.