Tallink on selgelt seisukohal, et alkoholiaktsiisi langetamine taastab olulises osas soomlaste taas suurema huvi Eestisse reisimise vastu ning avaldab otsest mõju erinevate tululiikide laekumisele riigieelarvesse,” ütles Nõgene.

„Meie Soomes asuv Soome turu müügimeeskond peab seda väga oluliseks sammuks ning peab oluliseks selle sammu võimalikult kiirelt realiseerimist. Sel on oma mõju kogu Eesti teenindavale sektorile ning ka oluline mõju toomaks Eestisse soomlasi, kes soovivad reisida Tallinnast kaugemale, kuna kaasaostetavate kaupade soodsamad hinnad kompenseerivad reisiks tehtud kulutusi.”

Tallink toetab ideed teha muudatus võimalikult ruttu, sest mõju on hinnatav juba mõne kuu jooksul. Tallink nägi alles paar nädalat tagasi kui suure kauplemisaktiivsuse tõi kaasa Läänemere suurima reisilaeva Silja Europa erikruiis Helsingist Riiga.

„Aktsiiside kohesel langetamata jätmisel on prognoosimatu, kui suureks kujuneb reisijate vähenemine. Statistikaameti poolt avaldatud märtsikuu majutusnumbrid peaks panema põlema kõige punasema tule rahandusministeeriumi ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi erinevates kabinettides,“ lisas Nõgene.