Koosolekusaali esiotsas kogunesid Tallinki suuromanikud - teiste hulgas muhelev Toivo Ninnas, alati heatujuline Ain Hanschmidt ning vaoshoitud Enn Pant. "Tallink soovib jõuda selleni, et hakatakse aktsionäridele dividende maksma. Millal, seda näitavad paar järgnevat majandustulemust. Tahame, et dividendimaksmine oleks jätkusuutlik. See on meie strateegia osa," teatab Tallink Grupi juhatuse esimees Enn Pant. Ta esitab aktsionäridele oma visiooni ettevõttele kõige olulisemast, vahendab Äripäev.

Olulisi punkte on Pandi ettekandes neli. Dividendide maksmine kunagi tulevikus kuulub nelja märksõna hulka koos laenukoormuse vähendamisega. "Jätkuv reisijate ja turuosa suurendamine. Oluline on saavutada maksimaalne klientide rahulolu, haarata kõik kliendigrupid ning lisaks jätkusuutlik dividendi maksmine ja laenukoormuse optimeerimine," loetleb Pant.

Kui järgmist päevakorrapunkti asub tutvustama finantsdirektor Janek Stalmeister, tõstab uhke karvamütsiga ihuüksi esimestes ridades istuv vanem daam käe ja küsib:: "Millal Tallink dividende maksab? Kas järgmisel aastal?" Selle peale vastab Stalmeister: "Me teeme kõik selleks, et ettevõtte tulemused oleksid selleks väga head. Kas need on selleks head järgmisel aastal? Praegu me seda väita ei saa," märgib finantsjuht.

Tallink Grupi nõukogu liikme ja ettevõtte suuromaniku ASi Infortar juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul on Tallink võtnud suuna hakata dividende maksma ja laenukoormuse optimeerimine mängib selles kaalukat rolli.