Tallinki emaettevõte AS Infortar, kellele kuulub Tallinna kesklinna sadamaalal juba üks hotell, kavatseb konkurentsiameti heakskiidul omandada samas piirkonnas veel poole Merko tütarfirmale kuuluvast hotellist Reval Inn Tallinn.

“Soovime tõepoolest müüa 50-protsendise osaluse Infortarile, kellel nagu meilgi on üheks põhitegevuseks kinnisvarainvesteeringud ning kellel osalusega Tallink Grupis on ka tugev taust turismis ja hotellinduses,” kinnitas Eesti Päevalehele E.L.L. Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Aldo Dapon. Tema hinnangul toetaksid Tallinki kogemused ka neile kuuluva Hansa Hotell AS-i edasisi majandustulemusi.

Eelmise aasta mais Tallink Hotelsi hotelliketi tegevjuhina tööle asunud Aivar Sõerd esialgu veel hotelliomandi jagamist kommenteerida ei soovinud, viidates börsifirmale kehtivatele avalikkuse teavitamise nõuetele. Varem on Sõerd siiski tunnistanud Tallink Hotelsi hotelliketi kasvule suunatud strateegiat, nimetades edasiste laiendamissuundadena ka Helsingit, Stockholmi ja Riiat. “Projektid on erinevates staadiumites,” tunnistas Sõerd, lisades, et hotellide rajamine laevaliinide sihtkohtadesse on täiesti loogiline samm.

E.L.L. Kinnisvarale kuuluv Reval Inn Tallinn asub möödunud aasta märtsis avatud Tallink Spa & Conference Hoteli naabruses. Juhul kui selle nädala lõpuks hotelli omanike koondumise suhtes konkurentsiametile pretensioone ei laeku, saab Tallink sellega tõenäolise võimaluse napsata endale veelgi suurem osa laevadega saabuvatest turistidest.

Sõerdi hinnangul mõjutab sadama lähedus hotelli täituvust siiski vähe. “Kuigi Spa & Conference Hoteli täituvus on oma segmendis üks paremaid, on asukoha mõju väike. Edukas on see, kes suudab oma plusse paremini avada. Madalhooajal saab eeliseks just teenuste rohkus,” märkis Sõerd.

Rohkem broneeringuid

Kuivõrd Tallink pakub oma laevaklientidele soodsaid pakette, moodustavad Sõerdi kinnitusel põhiosa nende praegusest klientuurist just laevaga saabunud Soome ja Rootsi turistid. “Järjest kasvab siiski ka teiste riikide osakaal, samuti ka internetis tehtud broneeringute arv.”

Reisisadama lähistel paiknev Tallink Spa & Conference Hotel on uus spaa- ja konverentsihotell, milles on ka näiteks osalt aasta ringi avatud välisbassein ja mis konkureerib eelkõige kesklinna neljatärnihotellidega. Teine Tallinki omandisse kuuluv, südalinnas endise teenindusmaja asemele rajatud Tallink City Hotel on enam kui 300 toaga samuti äriklassi hotell.

Kliendid tulevad peamiselt Soomest

•• Väidetavalt on hotelli Reval Inn Tallinn tõenäose tulevase ühisomandina haldamise eesmärgiks saavutada kontserni raames sünergia.

•• 2007. aastal alustas Reval Hotels turu laiendamist kaubamärgiga Reval Inn, mis kuulub nn economy-klassi.

•• Mõlemad Tallinkile kuuluvad hotellid teenindavad seevastu tänu mitmekesistele konverentsivõimalustele edukalt ka äriklassikliente.

•• Reval Inni hoone omaniku Hansa Hotell AS-i osanik on E.L.L. Kinnisvara olnud alates selle sünnist. Oma 2006. aasta tegevusaruandes märgiti eesmärgiks positsiooni tugevdamine peamistel sihtturgudel ja uute potentsiaalsete turgude osakaalu suurendamine.

•• 2006. aastal teenindas hotell üle 44 000 kliendi, millega kujunes majutustäituvuseks 66,8%.

•• Sihtriikide osas oli kõige suurem osakaal Soomel 44 protsendiga.