„Veebruaris suurendati Tallink Takso aktsiakapitali 2,9 miljoni krooni võrra ning hetkel see on 6,9 miljonit krooni. Sellega kaeti nii esimese tegevusperioodi kahjumit kui ka kindlustati vahendeid firma edasiseks arenguks," rääkis Tallink Takso nõukogu esimees ja taksoettevõtte ühe omanikfirma Infortar tegevdirektor Jaan Tamm tehingu tagamaadest lisades, et ettevõtte käivitumisfaasis on selline tegevus täiesti tavapärane, kirjutas aripaev.ee.
Tallink Takso asutati 2007. suvel ja alustas klientide teenindamist möödunud kevadel ning esimene majandusaasta, mis kestis 1. septembrist 31. augustini 2008, tõi firmale 12 miljonit krooni kahjumit ning viis ettevõtte omakapitali 3,7 miljoniga miinusesse.

„Tallink Takso tegutseb pikaajalise äriplaani alusel. See hõlmab ka omanikepoolseid rahapaigutusi ning nende ajastust Tallink Taksosse firma tegutsemise esimestel perioodidel,“ selgitas Tamm, kelle sõnul oligi esimese tegevusaasta peamisteks ülesanneteks kvaliteetse klienditeeninduse käivitamine ning vastavate tehniliste tugisüsteemide käivitamine ja sissetöötamine.

Tallink Takso plaanib ka autopargi laiendamist – kasutusse on juba võetud väikebussid ning rohkem pagasit mahutavad universaalkerega sõidukid.