Aktsiaga on täna juba tehtud 169 tehingut, mille kogukäive ulatub 767 367,42 euroni.

Äripäev kirjutas spekulatiivse loo, et Tallink on sõlminud esimesed kokkulepped ülevõtjatega. Ettevõte olevat sõlminud mitteavaldamislepingu, mistõttu võimaliku tehingut ei kommenteerita.

Täpsem info ülevõtmispakkumise sisu ja hinna kohta peaks kuuldavasti saabuma 25. või 26. jaanuaril.

Kuna ei ole selge, kas ülevõtmispakkumine tuleb ja mis hinnaga see tuleb, ei ole ka arusaadav, kas aktsiat on praeguse hinnaga mõistlik osta. Arvestades, et aktsia on juba augustist enam kui kümne aasta tipptaseme lähedal, oleks ostmine päris julge spekulatsioon unistades, et keegi ostab aktsiad kallimalt.

Vahest peaks investor või spekulant endale selgeks tegema, mis on tema tegevuse eesmärk. Kas see on iga aktsia ostmine mis liigub ja igas spekulatsioonis osalemine? Kas igat uudisega aktsiat peaks ostma? Mis juhtub, kui pakkumist ei tule?

19. juulil tegi Tallink börsi ajaloo kõige segasema börsiteate, kus teatati strateegilise võimaluse leidmiseks protsessi algamiseks. Börsiteate mõte oli, et tuumikinvestorid võivad aktsiaid müüa, osta või mitte midagi teha.

Kummaline on ka asjaolu, et Tallink ei ole pidanud börsi vahendusel vajalikuks kinnitada ega ümber lükata Äripäevas ilmunud informatsiooni.