Juunis veetud reisijate koguarv kõigil kontserni liinidel oli 989 445, mis on 1,4% rohkem kui samas kuus eelmisel aastal. Senini suurim arv reisijaid juunikuu kohta oli Eesti-Soome liinidel, kus veeti kokku 512 077 reisijat, mis on 1,0% rohkem kui samal perioodil eelmisel aastal ning Eesti-Rootsi liinil, kus rekordarv reisijaid saavutati 101 249 reisijaga ehk 3,9% rohkem kui 2017. aasta juunis. Lisaks reisijateveo rekorditele kasvas eelnevatele kuudele sarnaselt jõudsalt ka kontserni kaubavedu - juunikuus veeti Tallink Grupi kõigil liinidel kokku 32 450 ühikut kaupa, mida on 5,2% rohkem kui samal perioodil eelmisel aastal.

"Kogu teine kvartal on meie jaoks olnud heade tulemustega kvartal, mille jooksul on peaaegu kõikidel meie liinidel kasvanud reisijate arv ning kõikidel liinidel on kasvanud ka veetud kaubaveoühikute arv. 10,1-protsendiline veetud kaubaühikute arvu kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on väga hea tulemus. Kaubaveo kasv on omalt poolt mõjutanud reisijate sõidukite mahtusid laevadel, mistõttu on näha mõnevõrra väiksemat kasvu kvartalis veetud reisijate sõidukite osas," kommenteeris statistikat Tallink Grupi finantsdirektor Veiko Haavapuu.

"Meil on hea meel selle üle, et juunikuu tõi meile uued reisijateveo rekordid ja seda ka Eesti ja Soome vahelistel liinidel, mis on tiheda konkurentsi tõttu juba pikemat aega tugeva surve all olnud," lisas Haavapuu.

AS Tallink Grupp on juhtivaid reisijate- ja kaubaveoteenuse pakkujaid Läänemere põhjapoolsemal alal. Ettevõttele kuulub 14 laeva ning firma sõidab Tallinki ja Silja Line'i kaubamärkide all kuuel erineval laevaliinil. AS Tallink Grupp annab tööd enam kui 7000 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal. 2017. aastal teenindas Tallink Grupp 9,8 miljonit reisijat ning vedas ligikaudu 364 000 kaubaveoühikut kaupa.