Et Läänemere laevandusgigant saaks lennufirma suuromanikuks, teeb peaminister Andrus Ansip sel nädalal SAS Grupi presidendile Mats Janssonile saadetavas kirjas ettepaneku skandinaavlastele kuuluva 49-protsendilise osaluse Eesti riigile müümiseks, kirjutab
.

Kui tehing õnnestub ja riik (praegu 34% aktsiate valdaja) saab 83 protsendi lennufirma aktsiate omanikuks, võib Tallink Grupp riigilt lennukompanii suurosaluse ära osta. Lisaks hotelli-, takso- ja laevandusärile, saaks Tallinkist seejärel tugeva kaubamärgi, kuid kehvas majandusseisus oleva lennufirma omanik.

Ametlikult kinnitamata andmetel on Tallinki omanikud majandusministeeriumiga juba mõnda aega läbirääkimisi pidanud. Minister Juhan Parts on korduvalt kohtunud Tallink Grupi nõukogu liikme Ain Hanschmidti ja juhatuse esimehe Enn Pandiga. Viimati kohtunud otsustajad alles kaks-kolm päeva tagasi.

Suurtööstur Rein Kilk ütles, et tegemist on avaliku saladusega ning teda paneb ainult imestama, et börsiettevõte Tallink vaikib firmat puudutavast olulisest teabest.