Seda on 42,3% rohkem praegu kehtinud Tallink Grupi aktsia turuhinnast. Avalikkuses spekuleeriti, et Baltic Cruises Holding L.P. konto taga võivad olla Tallinki senised eestlastest suuromanikud. Tallink Grupi esindajad ei soostunud Baltic Cruisese omanike tausta avama.

Ka Tallinna Börs ei osanud omanike kohta midagi täpsemalt öelda. Kui Eesti ettevõtte puhul leiab seosed hõlpsasti äriregistri abil, siis välismaal asuva Baltic Cruises Holding L.P. tausta kohta puudus börsil esialgu ülevaade. Eesti Päevalehele teadaolevalt plaanib börs teha omanike suhtes järelepärimise. Müügi taga olid sisuliselt kõik senised suuromanikud eesotsas USA panganduskontserni Citigroupiga seotud fondide ja eestlastest suuromanikele kuuluva ning samuti Enn Pandi ja Ain Hanschmidti juhitud ettevõtte Infortariga.

Aktsia rallis

LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa ütles Delfile, et kuigi uue omaniku tausta ega kavatsusi seoses ettevõttega pole avaldatud, ei tehta tavajuhul nii suurt investeeringut kõrge hinnaga lühiajalise spekuleerimise eesmärgil. Kuna üks müüjatest oli ka tänane suuromanik Infortar, näitab tehing analüütiku sõnul, kui kõrgelt Tallinkit kui ettevõtet tegelikult väärtustatakse. Tallinki aktsia hind tõusis päevaga ligi 11,5%.