Septembri ilusad numbrid. Tallink Grupp vedas septembris 639 287 reisijat, mis on üle viie protsendi rohkem võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Enim tõusis reisijate arv Läti-Rootsi liinil - 24,3 protsenti. Ainsana kahanes reisijate arv Soome-Rootsi liinil, kus reisis 0,5 protsenti vähem inimesi.

Veetud sõiduautode maht kasvas peaaegu ühe protsendi võrra, 81 920 sõidukini. Vedude maht kukkus Soome-Rootsi (-7,3 protsenti) ning Eesti-Rootsi (-3 protsenti) liinidel ja taaskord oli suurim tõus (13 protsenti) Läti-Rootsi liinil.

Seega jätkuvalt võidab Tallink turuosa Läänemerel ja on nii LHV kui ka Swedbanki aktsiaanalüüsi meeskondade üks lemmikaktsiaid. Mõlemad pangad soovitavad oma klientidel laevafirma aktsiaid osta.

LHV praegune hinnasiht on pandud 1,05-1,15 euro juurde, mis määrati juba kevadel. Praegu on Tallinki aktsia hind kukkunud 56 sendini, mis 1,15eurose hinna täitumisel tähendaks lausa 109 protsenti tõusu. Swedbank on enda poolt aktsia hinnasihiks määranud täpselt euro. Eile Rahvusringhäälinguga vestelnud Balti aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets ütles, et Euroopa probleemid on peamiselt põhjustanud Tallinna börsi langus ja ettevõtete tulemused pole üldse halvad olnud.