Tallinki hotelle opereeriva OÜ TLG Hotell juhatuse esimehe Üllar Tali sõnul on hotelli avamine Riias küll hetke majanduskeskkonda arvestades üsnagi ambitsioonikas ettevõtmine, samas nähakse tugevat potentsiaali sünergias Tallinki Stockholm-Riia laevaliiniga kui ka turul juba üsna tuntud ja tugevas Tallinki kaubamärgis, teatas ettevõte.

"Kahtlemata loodame võita ka arvukate eestlastest turistide ning ärireisijate poolehoiu. Edu Läti majutusturul püüame saavutada Eestist saadud kogemuste ning põhjamaiselt põhjaliku suhtumisega, mis väljendub võimalikult kõrgetasemelise teenuse ja teeninduse pakkumises," märkis Tali.

Hotellis on kokku 256 numbrituba, nendest 21 on ühekohalised toad, 227 kahekohalised toad, 5 De Lux klassi toad ning 3 sviiti.

Hotellis on ka restoran Elements ja kohvik Balanss, konverentsikeskus 200-le inimesele, ilusalong, saun ja spordisaal.

Seitsmekordse maja keldrikorrusel asub külaliste parkla kokku 28-le sõidukile.

Hotelli ehitusse investeeris Tallinki suuromanik AS Infortar üle 470 miljoni krooni, ehitajaks oli Merko Ehituse Läti tütarettevõte SIA Merks. Projekti finantseeris DNB NORD Banka. Tallink Hotels ja Tallink Grupp hotelli ehitusse ei investeerinud.

Hotelliketti Tallink Hotels kuulub veel neli hotelli Tallinnas, mille tubade arv on kokku 1020.

Kõiki Tallink Hotels kaubamärgi alla kuuluvaid hotelle opereeriv OÜ TLG Hotell on AS-i Tallink Grupp 100-protsendiline tütarettevõte.