2008. aastal Eesti ettevõtlusajaloo suurimat 1,16 miljardi krooni suurust kahjuminumbrit näidanud Arco Vara maksis aasta jooksul oma juhatuse liikmetele kokku üle 14 miljoni krooni. Aasta jooksul mitme tippjuhi lahkumise üle elanud ja kolme eri juhi käe all tegutsenud kinnisvaraarendaja maksis tippjuhtidele kaaluka osa tasudest lahkumishüvitiste ja boonustena. Kui aastat alustas ettevõte viie juhatuse liikmega, siis aasta lõpuks oli neid järel kõigest kolm.

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas ütles, et eelmise aasta preemiad teenis juhatus 2007. aasta tulemuste põhjal. "Täna on tasude struktuuri kardinaalselt muudetud, et see oleks kooskõlas ettevõtte tulemustega. Varasem boonussüsteem enam ei kehti ning juhatuse liikme tasu on vähendatud. Seega 2009. aastal makstav tasu on mitu korda väiksem kui 2008. aastal. "Tallinkit esindav Luulea Lääne märkis, et juhatuse töötasude juures mängis olulist rolli preemia 2005./2006. majandusaastal Silja Line'i ülevõtmisel tehtud töö eest. "Suurtehingu ja sellele järgnenud suuremahuliste tööprotsesside kujundamise ja juhtimise eest makstud preemiad olid töötasude mahu erakorralise tõusu põhjuseks," ütles ta.

Lääne lisas, et preemiate vastavust tuleks võrrelda eelkõige 2006. ja 2007. aastaga, mil ettevõtte tulemused olid väga head, sest hoolimata suurtest investeeringutest teenis ettevõte üle miljardi krooni kasumit.