Tallink teatas eelmisel nädalal, et ettevõtte suuraktsionär on teinud ettepaneku tõsta nõukogu liikmete tasusid 25 protsendi võrra - nõukogu esimehel 2000 eurolt 2500 eurole ning nõukogu liikmetel 1600 eurolt 2000 eurole.

Lember ütles, et võrreldes juhatuse liikmete 70 protsendi suuruse kuutasu tõusuga 22 000 euro kanti jätab nõukogu liikmete tasude tõus teda suhteliselt külmaks, kuna tasud ei olnud seni teiste ettevõtetega võrreldes kuigi suured.

"Nõukogu liikmete hulgas on ka palju aktsionäre, kes ei ole oma aktsiate pealt ühtegi senti dividende saanud, nii et seal on kindlasti mingisugune väike tasakaal," sõnas Lember.

Teisest küljest tähendab see Lemberi sõnul loomulikult seda, et ka töötajatel peavad töötasud tõusma. "Sellel aastal on ju näha, kuidas elu kallineb ja läbirääkimistel on meil suhteliselt hea positsioon. Kui nendel meeldis töötasu tõsta 70 ja 25 protsenti, siis miks peaksid töötajad vähem palka juurde saama," rääkis Lember.

"Minu meelest on argumentatsioon meie poole pealt ikka väga tugev, sest nad ei saa öelda, et neil pole raha või et riskid on suured ja seetõttu ei saa palka tõsta. Kusagil peab ikkagi mingisugune õiglus ka olema," lisas Lember.

Möödunud aastal tõstis Tallink töötajate palju kahes osas kokku üheksa protsendi ulatuses. Läbirääkimised kollektiivlepingu üle Lemberi sõnul juba käivad. Palga osas ei ole töötajad oma ettepanekut veel teinud.

EMSA on oma tiiva alla võtnud umbes 1500 Tallinki töötajat.