Kontserni konsolideeritud müügitulu kolmandas kvartalis oli 262,7 miljonit eurot, mis on 5,7 protsenti ehk 15,7 miljonit eurot väiksem kui eelmise majandusaasta kolmandas kvartalis, teatas ettevõtte börsile.

Kontserni puhaskasum oli kolmandas kvartalis 36,2 miljonit eurot ehk 17,9 protsenti vähem kui aastaatgune 44 miljonit eurot.

Kolmanda kvartali brutokasum oli 69,6 miljonit eurot, mis on 10,2 miljonit eurot ehk 12,8 protsenti vähem kui eelmise majandusaasta samal perioodil.

Vähenes ka Tallinki reisijate arv. AS Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted vedasid kolmandas kvartalis kokku ligi 2,6 miljonit reisijat, mida on 5,8 protsenti vähem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal.

Veetud kaubaühikute arv kasvas ühe protsendi võrra, kuid veetud sõiduautode arv kahanes 3,7 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Tallinki hinnangul avaldad nende tegevusele jätkuvalt geopoliitilised sündmused Euroopas. Reisijate arv Vene turult on kolmandas kvartalis kahanenud 25 protsendi võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kolmandas kvartalis avaldus Eesti-Soome vahelisel laevaliinil reisijate veo langus 3,3 protsenti, samas veetud kaubaveoühikute arv kasvas 11,5 protsenti ning müügitulu jäi eelmise aasta tasemele.

Konkurentsist tingituna suurenes pakkumine Eesti-Soome liinil, mis avaldas mõju reisijate arvule ja segmendi tulemusele, märkis laevafirma oma teates.

Soome-Rootsi vahelistel laevaliinidel vähenes reisijate veo maht 5,5 protsenti, veetud kaubaveoühikute arv langes 11 protsenti ning müügitulu langes 7,4 protsendi võrra. Tulemust mõjutasid laevafirma teatel Silja Symphony ümberehitustööd, mille tõttu laev oli liinilt ära suurema osa septembrist.

Läti-Rootsi vahelistel laevaliinidel oli näha reisijate veo langust 23,3 protsenti, veetud kaubaveoühikute arv kahanes 42,5 protsendi võrra ning müügitulu kahanes 24,5 protsendi võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. 

Tulemust mõjutas siin Romantika liikumine Tallinn-Stockholmi liinile, jättes liinile Isabelle ainsa laevana.

Kolmandas kvartalis oli võrreldes eelmise aastaga suurem arv laevu välja prahitud ning sellest tingitult kasvasid laevade prahtimise tulud 58,9 protsenti ehk 5,2 miljoni euro võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Laevade prahtimisest ootab Tallink kasumlikkusele positiivset mõju järgnevates kvartalites. Kokku on välja prahitud kuus laeva, eelmisel aastal oli samal ajal välja prahitud neli laeva.

Kontserni kogulikviidsus ulatus kolmanda kvartali lõpus 66,7 miljoni euroni, mis hõlmab 66,1 miljonit eurot raha ja 0,5 miljonit eurot kasutamata krediidilimiite.