Covid-19 ülemaailmse puhangu, enamusel Tallinki koduturgudel välja kuulutatud eriolukorra ja võimude kehtestatud piirangute tõttu on tegevuskeskkond pärast aruandeperioodi lõppu märkimisväärselt halvenenud, teatas ettevõte börsile.

Kuna pole teada, kui kaua kriis kestab ja kui kaua võtab aega sellest taastumine, ei ole praegu võimalik usaldusväärselt hinnata Covid-19-ga seotud kriisi finantsmõju. Covid-19 oluline mõju hakkas avalduma alles kvartali lõpus, mille tulemusena langes reisijate arv märtsi kuus 59,3% kuid kogu kvartali lõikes vaid 15,6%. Tegeliku mõju ulatus äritegevusele ja tulemustele on nähtavam aprillikuu reisijate statistikas – 95,9%-line langus võrreldes eelmise aastaga.

Praeguses olukorras keskendub Tallink kulude ja rahavoogude juhtimisele ning oma põhitegevuse jätkusuutlikkuse tagamisele. Seetõttu on ettevõte vähendanud kõiki mitte-kriitilisi kulusid ja investeeringuid. Esimese kvartali järel on Tallink koondanud ligi kümme protsenti töötajatest.

Tallinki esimese kvartali käive vähenes aastaga 13,4 protsenti, 154,9 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskahjum kasvas 25,3 miljonilt eurolt 30,2 miljoni euroni.