Eesti Gaasi enamusosaluse ost on Infortarile esimeseks sammuks kodumaise energiafirma loomisel. Varasemalt oleme investeerinud laevandusse, kinnisvarasse, hotellindusse, trükitööstusse ja ühistransporti, nüüd laieneme majanduse mootorina töötavasse energeetikasse,” sõnas Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

“Tahame kohaliku kapitali toel tuua täna hoogsalt muutuvale energeetikaturule konkurentsi juurde, tõsta klienditeeninduse kvaliteeti ning pakkuda uusi tooteid. Lisaks maagaasile, mille kasutamise osakaal saab Eestis tänu soodsale hinnale ja keskkonnasõbralikkusele vaid kasvada, näeme kasvuvõimalusi elektri ja transpordigaasi müügil ja kaalume muid võimalusi energeetikas,” märkis Hanschmidt.

“Sarnaselt Fortumile oleme pakkumise teinud Eesti Gaasi kahele teisele omanikule, Gazpromile ja Iterale ning hakkame läbi rääkima väikeaktsionäridega. Plaanime olulisi investeeringuid, mistõttu on vastutuse ja investeerimiskohutuse koondumine ühe omaniku kätte põhjendatud,” tähendas Hanschmidt.

„Usume Eesti tööstuse tulevikku ja Eesti Gaasil on siin täita oluline roll. Maagaasi vabaturg on tänaseks reaalsus ja see annab meile peamise kindlustunde. Vaba turg võimaldab Eesti Gaasil osta parimalt pakkujalt ja müüa parima hinnaga,” lausus Hanschmidt.

Infortar omab enamusosalust ettevõttes Trilini Energy, mis sõlmis Fortum Heat and Gasiga lepingu Eesti Gaas 51% suuruse aktsiapaki ostuks. Trilini Energy on teinud ostupakkumise Eesti Gaasi 37% aktsiatest omavale Gazpromile ja 10% Itera Latvijale. Väikeaktsionärid omavad Eesti Gaasis 1,57% suurust osalust.

Infortar on 381 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus ja trükitööstus. Lisaks 38% osalusele Tallink Grupis kuulub Infortari investeeringute portfelli ka ligikaudu 90 000 m² erinevaid hotelli- ja SPA kinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses. Infortar on trükikoja Vaba Maa omanik ning tulevase multifunktsionaalse ostu- ja meelelahutuskeskuse Tallink City arendaja.

Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud EG Ehitus ning jaotusteenust osutav Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis gaasitanklat.

Eesti Gaas annab tööd 205 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal auditeerimata andmetel 130 miljoni euroni. Eesti Gaas müüs maagaasi 2015. aastal 386 miljonit m³, ettevõttel on 1570 äriklienti ja 41 160 koduklienti. Eesti Gaas müüb ka kodu- ja äriklientidele elektrit, eelmisel aastal kokku 9,7 GWh elektrit.

Loe veel, kes tundsid huvi enamusosaluse vastu siit