Tallinki teise kvartali käive kasvas aastaga kolm protsenti 244,8 miljoni euroni, vahendas BNS.

Tallink Grupi selle aasta esimese kvartali auditeerimata puhaskahjum oli 18,95 miljonit eurot ja müügitulu 193,8 miljonit eurot.

Käesoleva majandusaasta auditeerimata brutokasum kokku oli 57,3 miljonit eurot, mis kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 13,6 protsenti. Finantskulude, maksude ning kulumi eelne kasum EBITDA oli 46,2 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 9,6 protsenti.

Tallink Grupi tänavu esimese poolaasta puhaskasum oli üks miljon eurot ja müügitulu 438,6 miljonit eurot. Eelmise aasta esimesel kuuel kuul sai laevanduskontsern kahjumit 3,5 miljonit eurot, firma müügitulu oli siis 412,2 miljonit eurot.

Võttes arvesse üldist majanduskeskkonda ja konkurentsisituatsiooni olid kontserni teise kvartali tulemused rahuldavad, kuid ei vastanud täielikult juhtkonna ootustele, seisab Tallinki teates. Ettevõtte hinnangul kirjeldab kontserni tegevust sel perioodil jätkuvalt stabiilne kasv.

Kui tulu reisija kohta kauplustes ja restoranides näitas tänavu teises kvartalis 3,6-protsendilist kasvu, siis piletitulu reisija kohta vähenes 4,4 protsenti võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga. Tavapärasest kehvem ilm kevadel ja suve alguses mõjutasid reisijate broneeringuid, mistõttu tegi kontsern senisest aktiivsemalt eripakkumisi ja kampaaniaid.

Kontsern vedas teises kvartalis kokku 2,4 miljonit reisijat, mida on ligi kaks protsenti enam kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Tallinki turuosa regioonis kontserni enda hinnangul kasvas.

Kütusehinnad olid teises kvartalis Tallinki teatel volatiilsed. Laevakütuse keskmine hind kasvas eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 13 protsenti. Selle tulemusel suurenes kontserni jätkuvate tegevuste kütusekulu teises kvartalis 3,9 miljonit eurot. Tulenevalt Soome-Saksamaa liini sulgemisest oli kontserni kogu kütusekulu teises kvartalis aga 3,4 miljoni euro võrra väiksem.

Pangalaene maksis kontsern tagasi 34,3 miljonit eurot. Selle tulemusel vähenesid intressi kandvad kohustused teise kvartali jooksul 3,6 protsenti. Kontserni netovõlg oli teise kvartali lõpus 850,5 miljonit eurot. Kontserni kogulikviidsus, mis hõlmab raha ja kasutamata krediidilimiite kokku, ulatus teise kvartali lõpus 115 miljoni euroni.

Tallink Grupp opereerib kuuel erineval laevaliinil Soome, Rootsi, Eesti ja Läti vahel. Ettevõte teenindab aastas üle üheksa miljoni reisija ja annab tööd 6800 inimesele.