Tallinki laevapere liikmete põhipalga alammäära lepe aastateks 2008-2010 ametlik allkirjastamine toimub homme, teatas Riikliku lepitaja kantselei Päevaleht Online’ile.

Esmaspäeval teatas Tallink, et on võtnud vastu riikliku lepitaja kompromissettepaneku.

Riikliku lepitaja välja pakutud kompromiss nägi ette Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmetele palgatõusu järgmisel kolmel aastal vastavalt kahekümne viie, üheksa ja kuue protsendi võrra.

Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) pakkumist aga vastu ei võtnud, kuna soovis siis veel mõningaid punkte täpsustada ja põhipalkade osas läbi rääkida.

Riikliku lepitaja Henn Pärn ütles Päevaleht Online'ile, et mis tingimustel täpsemalt kokku lepiti, saab öelda homme. "Mõlemad pooled võtsid minu ettepaneku vastu, täna toimus veel väike täpsustamine," lisas Pärn.

Palgaläbirääkimised Tallinki ja EMSA vahel algasid möödunud aasta novembris, kui ametiühing tegi ettepaneku uue palgaleppe sõlmimiseks ja palkade võrdsustamiseks Eesti lipu all sõitvatel meremeestel, kes töötavad Tallinkist.

Tallinki töötajate palgavahe samal ametipostil ulatub praegu 20-200 protsendini. Aprillis jõudsid läbirääkimised ummikseisu, mil Tallink teatas, et ametiühinguga enam läbi ei räägi, kuna mõlema poole huvid on liiga erinevad. Ametiühingud pöördusid pärast seda riikliku lepitaja poole.