"See lükkab mõnede laevade väljumist edasi ja peamisel puudutab see Soome liini," ütles EMSA esimees Kaia Vask tänasel pressikonverentsil.

"Praegusel juhul on juttu Superstarist ja Baltic Printsessist," sõnas Vask. "Aga mõjutatud võib olla ka Stari väljumine Helsingist."

Superstar peaks esmaspäeval ametlikult väljuma kell 14 ja Baltic Princess kell 13.30.  Star peaks Helsingist väljuma kl 14.30.

Hoiatusstreigist võtab osa umbes 500 Tallinki töötajat, keda tulevad toetama vabavahetuse töötajad. Helsingis ja Stockholmis väljuvad meeskonnad terminalidesse ning kohtuvad kohalike kohalike ametiühingute liikmetega, et teavitada avalikkust.

Ametiühing nõuab Tallinkilt palgatõusu, mis vähendaks praegu samadel ametipostidel 20-200 protsendini ulatuvat palgavahet ettevõttele kuuluvatel Eesti lipu all sõitvatel laevadel. Näiteks Superfastil teenib stjuardess 23 000 krooni kuus, kuid teistel laevadel 7300 krooni.

Tallinki on seni pakkunud palgatõusu, mis tagaks enamikule töötajatele palgatõusu keskmiselt 600-1000 krooni kuus.
"See on arusaadavalt liiga väike palgakasv arvestades kõike, mis Eesti ühiskonnas toimub," ütles Vask.

Palganõue puudutab Vaski sõnul umbes 2000 Tallinki töötajat. Nõue ei puuduta otseselt Superfastide töötajaid, sest nendega sõlmiti palgalepe 2006. aastal.