Taasjõustus ka kollektiivleping koos oma lisadega, mis tähendab, et tõusid staažitasud töötajatele, kes on töötanud kauem kui 4 või 5 aastat, puhkusetasud ning shuttle-tüüpi laevadel suvised töötasud, koos nende lisadega tõusid palgad 9,5 protsenti, mis Tallinki-poolsete arvestuste kohaselt moodustab palgafondi kasvu 3,7 miljoni euro võrra, rääkis BNS-ile EMSA juht Jüri Lember.

"Usun, et mõlemad osapooled võivad olla läbirääkimiste tulemusega rahul, töötajad said palgatõusu ja tööandja paremini motiveeritud töötajaskonna, seda seepärast, et enam tõusid palgad just madalama palkadega töötajatel," kommenteeris Lember. "967 töötajal tõusis palk üle 10 protsendi ja kokku töötab laevadel 2150 töötajat," lisas ta.

"Kolmapäeval Tallinki ja EMSA esindajate allkirjad saanud kokkulepe põhineb riikliku lepitaja viimasel ettepanekul ja selle järgi tõuseb laevapere liikmete keskmine brutopalk alates 2014. aasta 1. jaanuarist keskmiselt 8,4 protsenti. Kokkuleppe kohaselt hakkasid uued palgamäärad kehtima 1. jaanuarist ja kehtivad aasta lõpuni," ütles Tallink Grupi personali ja arendusdirektor Vahur Ausmees pressiteate vahendusel.

Koos kollektiivlepingu taasjõustumisega taastus ka kokkulepitud osades töörahu, mõlemad pooled nõustusid loobuma igasugustest pretensioonidest seoses hoiatusstreigiga, mis toimus 13. jaanuaril.

Allkirjastamine toimus digitaalselt ja mõlemad pooled allkirjastasid lepingu oma kontoris.

Septembrist saadik toimunud läbirääkimiste käigus on EMSA esialgu taotlenud töötajatele 21-protsendilist palgatõusu, mille hiljem vähendas 15-21-protsendilisele tõusule. Laevafirma samal ajal pakkus esialgu 5-protsendilist ja seejärel 5,5-protsendilist palgatõusu. Jaanuari keskel liikus kokkuleppe menetlus edasi riikliku lepitaja juurde, kus pooled pakkusid vastavalt 12,75- ja 8-protsendilist palgatõusu.

EMSA 2000 liikmest töötab 1400 Tallinkis.