Tallink Silja AB andis täna ettevõtte Rootsi lipu all opereerivate laevade Galaxy ning Silja Symphony meeskonnaliikmetele ning kaldatöötajatele teada, et on alustanud koondamisprotsessi, mille tulemusel koondatakse ettevõttest kuni 450 töökohta. Koondamine puudutab eelkõige laevade teenindava personali töökohti, kuid ka mõningaid kaldapersonali töökohti.

Koroonaviirusest tingitud kriis on turismivaldkonda ning rahvusvahelise transpordi sektoreid mõjutanud eriti tugevalt ning reisipiirangud on viinud selleni, et ettevõtte käive on viimaste kuudega praktiliselt kadunud. Kontserni reisijate arv vähenes aprillikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes peaaegu 96% võrra. Selleks, et kriis üle elada, tuleb ettevõttel vähendada tänase organisatsiooni suurust ning viia kõik kulud vastavusse nö uue reaalsusega.

„Erinevad reisipiirangud on reisijate meretranspordi tohutu majandusliku surve alla pannud ja tänaseks on selge see, et veel mõnda aega tuleb meil oma tegevusi märkimisväärselt piirata. Seega ei jää meil midagi muud üle, kui vähendada oma organisatsiooni suurust ning koondada töökohti nii laevadel kui kaldal," kommenteeris rasket otsust Tallink Silja AB tegevjuht Marcus Risberg.

Järgmise sammuna alustab Tallink Silja AB juhtkond tänasest läbirääkimisi vastavate ametiühingute esindajatega, leidmaks parimaid võimalikke lahendusi neile töötajatele, keda tänane otsus puudutab.