„Ettepaneku kollektiivläbirääkimiste alustamiseks tegime juba 5.aprillil ja tulenevalt seadusest oleks teine pool pidanud läbirääkimistesse asuma hiljemalt 12.aprillil“ teatas Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) esimees Jüri Lember.

Lemberi sõnul andis ettevõtte tegevjuht Eno Saar katteta lubadusi ja proovis pidevalt saada ajapikendust kõikvõimalike kirjalike vastuste koostamise lubadustega, mis kulmineerusid 29.aprillil vandeadvokaat Alar Urmi vastusega.

"LEXTAL büroo advokaat tutvustas, et töötab advokaadibüroos ja tema klient on HTG Invest AS ning tal on palutud vastata meie kirjale ning tegeleda antud küsimusega, kuna kliendi põhitegevusala on antud teemast suhteliselt kauge," ütles Lember.

Sellise manööverdamise peale sai töötajatelLemberi sõnul mõõt täis ja kuna liikmed soovivad saavutada kollektiivlepingut, pöörduti riikliku lepitaja poole.

Kogu AS HTG Invest töötajatest kuulub EMSA-sse üle 20%. Tallinki laevade laadimise-lossimisega seotud dokkerite hulgas küünib liikmeskond 50%-ni.