Wikland osaleb neljapäeval Soomes, Aker Finnyardsi laevatehases toimuval laeva ristimisel.

Tallinki turundusjuhi Tiina Manderi sõnul on Ilon Wikland kõige sobivam persoon uue laeva ristiemaks. "Sündinuna Eestis ja luues Rootsis, on Wiklandist saanud läbi koostöö Astrid Lindgreniga tuntumaid eestlasi maailmas. Koos Lindgreniga on Ilon Wikland kinkinud miljonitele lugejatele üle kogu maailma ettekujutuse "meisterdetektiiv Blomkvistist", "Karlssonist katusel", "Röövlitütrest Ronja" ja paljudest teistest nii laste kui täiskasvanute lemmikkangelastest. Meie ettevõttele ja usutavasti ka paljudele Rootsi liinil reisijatele on proua Wiklandi nõusolek laeva ristiemaks olla suur au," sõnas Mander.

Wikland sündis 1930. aastal Tartus ja elas mõnda aega ka Tallinnas. Sõja ajal kolis ta Haapsalusse, kust põgenes neljateistkümne aastaselt kalapaadiga Rootsi.

1954. aastal kohtus Wikland kirjastuses Raben & Sjögren lastekirjanik Astrid Lindgreniga, kelle palvel tegi ta tuntud kirjaniku ühe raamatu "Mio, mu Mio" jaoks mõned joonistused. Wikland on illustreerinud enamiku Lindgreni raamatutest, mis on teinud ta tuntuks kogu maailmas, kus Lindgreni raamatuid loetakse.

Tallinki uus, alates 2004 aasta kevadest Rootsi liinil sõitma hakkav laev on 193 meetrit pikk ja 29 meetrit lai. 763 kajutiga reisilaev mahutab 2500 reisijat ja autotekk 550 sõiduautot, mida on saja võrra rohkem kui sõsarlaeval Romantika. Tallinki uue reisilaeva ehitust finantseerib osaliselt Saksa pankade sündikaat, mida juhib HSH Nordbank. Seoses uue laeva ehitusega loob Tallink 2004 aasta kevadeks täiendavalt nelisada uut töökohta.