“Kolmeks aastaks rahu majas,” olid EMSA esimehe Kaia Vaski sõnad Tallinki juhtkonna esindajale allkirjastatud palgalepingut üle andes.

“Läbirääkimised tõepoolest olid pikad, olid vaevalised, oli palju emotsioone. Aga tänaseks on need emotsioonid jõudnud kaante vahele, mis töötajaid suuresti tõepoolest rahuldab,” ütles Vask.

“Suur samm selles lepingus oli staažitasude süsteemil, mida töötajad on igatsenud väga pikka aega. Et ettevõte väärtustaks neid, kelle najal on areng toimunud, kelle najal on olnud võimalik investeerida,“ rääkis Vask.

Tallinki personali- ja arendusdirektori Taavi Tiiveli sõnul “on kakeldud, on vaieldud, on üksteist mõistetud ja lõpptulemusena on sündinud positiivne leping”. “Eelkõige loodame, et selle tulemusena on meie töötajad üha enam motiveeritud,” lisas ta.

Palgakokkuleppe alusel tõstab Tallink oma Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete palka järgneva kolme aasta jooksul keskmiselt vastavalt kahekümne viie, üheksa ja kuue protsendi võrra.

Lisaks kolmeaastasele palgatõusule rakendab ettevõte staažitasude süsteemi. Üle 4-aastase tööstaažiga töötajad hakkavad alates kevadest saama 5-protsendilist ning üle 9-aastase tööstaažiga töötajad 10-protsendilist palgalisa.