„Seega on elektrirongi kasutama harjunud tallinlastele tagatud tasuta sõit ka peale märtsikuu lõppu,“ rõhutas abilinanpea Taavi Aas. 

„Loodame järgmise kuu jooksul mõlemaid osapooli rahuldavates tingimustes kokkuleppele jõuda, et seejärel tarbijaile kindluse tagamiseks pikemaks perioodiks leping sõlmida.“

Oma elukoha Tallinnas registreerinud elanikud saavad Elroni rongidega linna piires tasuta sõita alates 2013. aasta 28. oktoobrist. Linnaelanike sõidud on sellest ajast tublisti kasvanud, lausa niipalju, et selline kasv tuli mõlemale osapoolele üllatavalt ning selliste kuludega ei osatud arvestada. Eelmisel aastal tehti Elroni rongidega kokku pea 1,7 miljonit reisi.

Elron esitas Tallinna linnale 2014. aasta novembri keskel 1,35 miljoni eurose arve, mille peale abilinnapea Taavi Aas valjult protesti avaldas ja ütles, et Elroni soov pileti hinda tõsta on kohatu.

Kui eelmise aasta alguses planeerisid Tallinna linn ja Elron inimeste arvu, kes Tallinna piirkonnas hakkavad rongiga sõitma, ei osanud keegi aimata, et neid inimesi on ligi viis korda rohkem. Algne 300 000 euro suurune leping koos reisijate arvu tõusuga kasvas 1,35 miljoni euroni.
Linlaste rongisõidu hüvitamine maksaks Tallinnale sel aastal prognoositult üle 1,6 miljoni euro.

Praegu Tallinna linna ja Elroni vahel kehtiva lepingu alusel said tallinlased linna piires sõita 1. jaanuarist kuni 31. märtsini. Lepingu maksumuseks kujunes hinnanguliselt 350 000 eurot.

Praegu kehtiv leping allkirjastati 30. detsembril ning see tekitas spekulatsioone, kas mitte tasuta sõit pealinlaste jaoks vaid valimisteni ei kesta.