Kontseptsioon peab aitama edastada Tallinna kui 2011. aasta kultuuripealinna üldist sõnumit.

Riigihanketeates selgitatakse, et konkursil osalemiseks tuleb luua ideelahendus, visuaalsed kujunduslahendused ja ka tegevusplaan.

Kujunduse ideelahenduse baasil peab olema võimalik välja töötada erinevaid info- ja turundusmaterjale – voldikuid, brošüüre, esitluspõhjasid ja meediareklaame.

Kogu kontseptsioon peab olema teostatav kuni kolme miljoni krooniga ning selle saamisega on kiire. Seda näitab juba see, et hanketeate kohaselt tahetakse tegevusplaani hakata rakendama juba alates aprillist 2010, ehkki pakkumised tuleb esitada 3. mai hommikuks.

Sihtasutus Tallinn 2011 loodi juba mais 2007. Tallinn 2011 kodulehe andmeil on sihtasutuse meeskonnas 23 inimest, kellest kaheksa moodustavad omaette turundus- ja kommunikatsiooniosakonna.

Lisaks tegeleb üheksa inimest erinevate programmide koordineerimisega ja neli inimest moodustavad koos kahe juhatuse liikmega sihtasutuse büroo.

Sihtasutuse juhatusse kuuluvad praegu Mikko Fritze ning Jaanus Mutli. Eelmisel nädalal rahuldas aga Tallinn 2011 nõukogu Fritze lahkumisavalduse ning lõpetas temaga lepingu alates 5. juunist 2010. Nõukogu tööd juhib esimehena Tallinna linnapea Edgar Savisaar.