Linnapea Edgar Savisaar rääkis tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et linn moodustas täna spetsiaalse töörühma Tallinna linna ja Tallinna Vee vahel.

„Meil on Tallinna Veega probleeme palju, ühe probleemi me lahendasime, kui meil õnnestus odavamaks muuta veevärgi ja kanalisatsiooni väljaehitamine,“ rääkis Savisaar ajakirjanikele.

„Kui vaadata lepingut, siis järgmisel aastal peaks veehind uuesti tõusma. Meie ei pea seda põhjendatuks ja me hakkame vaidlema,“ põhjendas linnapea töörühma moodustamist.

Linnapea märkis, et komisjonil tuleb oma töö tulemustest linnavalitsusele ette kanda 30. septembri istungil. "Tulemusi tahame saada selle kuu lõpuks, siis me võime ka rahvale ja meediale öelda, milline saab olema vee hind järgmisel aastal," lubas linnapea.

Tallinna Vesi ei tahtnud veehinna läbirääkimisi täpsemalt kommenteerida tuues põhjenduseks, et tegemist on börsiettevõttega ja läbirääkimiste vahepeal ei ole võimalik kommentaare jagada. Seega ei ole teada, kas veefirma oleks valmis veehinda mitte tõstma.

"Oleme nõus muidugi linnaga läbirääkimisi pidama, aga täpsemaid detaile hinna kujunemise kohta ei saa avaldada," sõnas veefirma esindaja Priit Koff.

Linnavalitsuse istungi korralduse kohaselt tõuseks veevarustuse ja reovee ärajuhtimise hind alates 1. jaanuarist 2010 1,1 % võrra ning linnavalitsus pole sellega nõus.

Läbirääkimiste töörühma esimeheks kinnitati abilinnapea Jaanus Mutli, aseesimeheks abilinnapea Deniss Boroditš, komisjoni liikmeteks Tallinna linnakantselei õigusteenistuse direktor Priit Lello, Tallinna linnakantselei linna sisekontrolöri teenistuse ekspert Väino Sarnet, Tallinna ettevõtlusameti linna äriühingute järelevalve osakonna juhataja Vello Ervin ning hinna ja tarbijakaitse teenistuse direktor Aave Jürgen.