Linnapea Tõnis Paltsu sõnul tuleb Harju tänava küsimus koalitsiooninõukogus peatselt arutamisele. Ta ei soostu ütlema, kas pooldab ise tänavaääre täisehitamist või mitte, kirjutab Postimees.

Küll on aga linnavõim praeguseks täielikult peatanud detailplaneeringu, mis Keskerakonna ja Reformierakonna moodustatud eelmise võimuliidu suuniste kohaselt oleks alale ette näinud haljasala ja märtsipommitamise memoriaali rajamist.

Linn korraldas 2002. aastal rahvaküsitluse, küsides linlastelt arvamust Harju tänava ääre täisehitamise kohta. Sellel osalenud ligi 7600 inimesest toetas 87 protsenti haljasala rajamist.

“Rahvaküsitlusega tuleb kindlasti arvestada. Samas oleks pidanud rahva käest ka küsima, kas nad on haljasala nimel valmis linnaeelarvest maksma 50-60 miljonit krooni,” märgib Palts.

“Võiks ikkagi kaaluda selle ala mõistlikku täisehitamist, sest praegu on linna südames asuv maa kasutusest väljas, korrast ära ning linnal pole ka raha, et seda eraomanikele kompenseerida,” leiab reformierakondlasest abilinnapea Peep Aaviksoo.