Harju maakohus rahuldas Äripäeva taotluse jätta hagi läbi vaatamata, sest Tallinna linna õiguste rikkumine ei ole hagis esitatud faktiväidete pinnalt võimalik.

"Äripäev on otsusega rahul ning loodab, et Keskerakonna juhitud linnavalitsus lepib kohtus saadud kaotusega ja ei tekita Tallinna maksumaksjatele vaidluse jätkamisega enam täiendavaid kulutusi," ütles Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi. Ta lisas, et linnapea Edgar Savisaar käituks maksumaksjate suhtes ausalt, kui ta Äripäevaga peetava kohtuvaidlusega seotud kulutused kannaks ise, mitte ei laseks advokaatide arveid maksta kinni linnaeelarvest.

"Savisaar Tallinna linnapeana ja Keskerakonna esimehena vastutab viimastel aastatel Tallinnas ilmsiks tulnud Keskerakonna liikmetest linnaametnike korruptsioonijuhtumite eest. Kui talle nende juhtumite kajastamine meedias ei meeldi, siis on tal loomulikult võimalik pöörduda kohtusse, kuid ta peaks selleks kulutama enda isiklikku raha," rääkis Hundimägi.

Suvel esitas Tallinna linnavalitsus Äripäeva vastu hagi nõudes ebaõigete andmete ümberlükkkamist ja õigusvastase kahju tekitamise lõpetamist. Hagi ajendiks olid 24. mail Äripäevas ilmunud uurivad artiklid "Ametnik Merko lõa otsas" ja "Reedel tuleb üks latakas.", mis tuginesid endiste Keskerakonna liikmete ning linna palgal olnud Elmar Sepa ja Ivo Parbuse kriminaalasjas kogutud materjalidele.

Linn soovis hagis nelja väite ümberlükkamist:

1. väide
Ivo Parbuse ja Elmar Sepa kohtutoimikust selgub, et Tallinna Farmaatsiatehase lisamisega kõrghoone planeeringusse tegelesid mõjukad Keskerakonna liikmed Edgar Savisaareni välja.

2. väide
Sepp ja Parbus rääkisid kaks päeva enne Äripäeva 2008. aasta septembris ilmunud lugu farmaatsiatehase planeeringute ja SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali seostest, et linnapea Savisaar on kohkunud ja abilinnapea Aas tunneb ennast ebamugavalt.

3. väide
On selge, et linnapea ja Taavi (abilinnapea Taavi Aas) kohkumus ei tulenenud sellest, nagu oleksid linnapea alluvad omapäi midagi hullu korda saatnud. Kohkunud oldi ikka enda pärast. Äripäev on veendunud, et selline skeem oli Tallinna ja Keskerakonna juhtidele kindlasti teada ja nendelt muidugi mõista ka lahkelt heakskiidu saanud.

4. väide
Tallinna võimu juures, kus ilma Savisaare teadmata ei lenda ka kärbes, ei saanud selline korruptiivne tegevus käia ilma linnapea heakskiiduta.

Äripäev põhjendas hagi läbi vaatamata jätmise taotlust sellega, et ükski neljast väitest ei riku Tallinna linna õigusi. Hagis kirjeldatud väidete ümberlükkamist oleks saanud nõuda näiteks Edgar Savisaar, Taavi Aas või Keskerakond.

Tallinna linnavalitsusel on aega 15 päeva maakohtu otsuse vaidlustamiseks.

Tegemist oli Harju maakohtu teise otsusega nimetatud vaidluses. Esialgu tegi kohus tagaseljaotsuse ja rahuldas hagi, kuna Äripäeva vastulause ei jõudnud õigeaegselt kohtunikuni. Tagaselja otsuse peale esitas Äripäev kaja ning kohus otsustas selle rahuldada, taastas menetluse ja rahuldas eilse otsusega Äripäeva taotluse.