Linnavalitsus annab neljapäevase korraldusega säästva arengu ja planeerimise ameti valitsemisele ja bilanssi Kadaka tee 76H asuvad kuurid, et need seejärel lammutada.

Tallinna linnavalitsus saavutas Akadeemia tee pikenduse ette jäävate hoonete omanikuga kokkuleppe novembri lõpus, kompromissi hind on 1,1 miljonit krooni.

Kuna Tallinnn ei jõudnud varem Kadaka tee 76 asuvate ehitiste omandamise suhtes eraisikust omanikuga kokkuleppele, algatas linnavalitsus septembris sundvõõrandamise protsessi, mille kohus omaniku hagi alusel aga peatas. Linn oli nõus pakkuma kahe kuuri eest 850.000 krooni, kinnistu omanik aga soovis saada 3,4 miljonit krooni.

Novembri alguses jõudis linn vaidlustes kompromiossile lähemale, pakkudes maa ja kahe kuuri eest miljon krooni, samas kui omanik nõudis 1,2 miljoni krooni maksmist. Kokkulepe saavutati 1,1 miljoni peale.

Lisaks vaidlusele sundvõõrandamise üle oli linnal seni erimeelsusi ka OÜ-ga Helgeland, millele kuuluvad krundid takistasid Akadeemia tee pikenduse elluviimist koostatud projekti alusel. Helgelandiga jõudis linnavalitsus kokkuleppele vähendada tee-ehitusele ettejääva kinnistu suurust ja piire, millega uus tee hakkab kulgema väikse kurviga vaidlusaluse kinnistu kõrvalt.

Akadeemia tee pikendus hakkab ühendama Mustamäe ja Õismäe linnaosa. Mullu oktoobriks valmis Akadeemia ja Kadaka tee uuendatud ristmik, kuhu selle aasta kevadel pannakse peale veel täiendav asfaldikiht.