Volikogu toetas Mustamäe halduskogu ja volikogu Reformierakonna fraktsiooni ettepanekut, mille kohaselt müüaks Kännu Kukk avalikul kirjalikul enampakkumisel 1,3 miljoni kroonise alghinnaga.

Volikogu pressiesindaja teatas ETAle, et volikogu otsust toetas 21 linnavolinikku ja üks jäi erapooletuks.

Linnavolikogule oli tehtud ka ettepanek müüa Mustamäel asuv Kännu Kuke hoone hoonet rentivale OÜle Henimi, mille ainus juhatuse liige on Tallinna Keskturu juhi Vadim Poliðtðuki ihukaitsja Viktor Kuznetsov, keda hoitakse vahi all süüdistatuna Mait Metsamaa mõrva korraldamises.

Vilde tee 71 asuv Kännu Kukk koos kahe baari, talveaia, suure köögi ja kulinaarpoega hoonet rentivale osaühingule Henimi, mille üks ja ainus juhatuse liige on 3. augustist 2000 Kuznetsov (34), kirjutab Postimees. 1600 ruutmeetrit tahetakse müüa 1,3 miljoni krooni eest.

Henimi endine juhatuse esimees, praegu end tegevdirektoriks nimetav Nikolai Butkevitð ütles Postimehele, et kuuleb esimest korda, et tema äripartner Kuznetsov on vahi all. Hiljem lisas ta, et Kuznetsovil pole Henimis temast suuremat sõnaõigust ja et tema ei näe põhjust äripartnerist lahti öelda. Meile pole see inimene midagi halba teinud, lausus Butkevitð.

Restorani müük oli Tallinna volikogus arutusel 2. novembril, mil müügiotsus volikogu liikme, Mustamäe halduskogu esinaise Maret Maripuu ettepanekul edasi lükati.

Teisipäeval koos istunud halduskogu otsustas ühehäälselt teha ettepaneku, et linn peaks hoone müüma avalikul enampakkumisel, mitte aga otsustuskorras Henimile andma. Maripuu väitel on arusaamatu, miks linn tahab anda hoonet firmale, kes on seda rentinud alates 1994. aastast, kuid on Mustamäe linnaosavanema Pavel Starostini kinnitusel selle aja jooksul majja investeerinud vaid kuni pool miljonit krooni.

Mis annab meile kindluse uskuda, et Henimi nüüd sinna 3,5 miljonit krooni sisse paneb, kuigi müügileping seda nõuab, lausus Maripuu. Ta rääkis, et arusaamatult väike on ka Henimi poolt linnaosale makstav rent - 10 krooni ruutmeetrilt. Kõik see tekitas kahtlusi. Müük tuli ka kuidagi väga äkki ja linnaosavalitsus ei olnud seda enne volikokku saatmist halduskokku toonud, lisas Maripuu.

Mustamäe linnaosa vanem Starostin kirjeldas Kännu Kuke traagilist seisukorda ja väitis, et hoonesse tuleb investeerida vähemalt 4 miljonit krooni, et sellest üldse asja saaks.

Kuna Henimiga enne teda sõlmitud madal rendileping kehtib aga kuni aastani 2004, ei näinud Starostin Kännu Kukest lahtisaamisel erilist perspektiivi. Kui hoones oleks vaba pinda, oleks seda lihtsam müüa, lausus ta.

Küsimusele, kas tema teab, et Kännu Kuke rentnik ja ostja on äriregistri andmetel Poliðtðuki ihukaitsja Kuznetsov, vastas Starostin: Nähtavasti on teil teine B-kaart. Kuznetsovi nimi ei ütle mulle midagi, mina pole kunagi Keskturu nõukogu liige olnud.

Starostini sõnul kujunes Henimi omanikering välja ammu-ammu ja need olid kõik Kännu Kuke endised töötajad. Ta nentis, et jutt Kännu Kuke müümisest on käinud kolm aastat.

Abilinnapea Heiki Kivimaa nentis, et Kännu Kuke Henimile müümise ettepanekuga tuli välja just linnaosavalitsus. Kuigi linnavalitsus võttis 11. oktoobril vastu otsuse toetada otsustuskorras müüki, kinnitas Kivimaa eile, et nad ei hakka Mustamäe halduskogu tahtele vastu vaidlema.

Keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen esitas täna linnapea Jüri Mõisale arupärimise, milles soovib saada selgust Vilde tee 71 asuva Kännu Kuke hoone müügi kohta. Tootsen soovib teada, kas Kännu Kuke hoone otsustuskorras müük väidetavalt Vadim Poliðtðuki turvamehe juhitavale firmale oli kooskõlastatud koalitsiooninõukoguga, teatas ETAle Keskfraktsiooni nõunik Tarvi Kees.