Linnavaraameti komisjon kinnitas reedel 3. märtsil toimunud enampakkumise tulemused. Ühtki protesti ei laekunud ja linn müüb kompleksi kuue miljoni krooni eest Barashevile, ütles BNS-ile ameti varamüügiosakonna juhataja Udo Klopets.

Barashev osales oksjonil ainsana, pakkudes talu eest napilt üle alghinna kuue miljoni krooni ehk 6,002 miljonit krooni.

Tallinna linnavalitsus otsustas Lagle talu puhkekompleksi kirjalikul enampakkumisel maha müüa mullu detsembris. Tulevikus on kavas linnale alles jätta vaid Särgava külalistemaja.

Lagle talu kompleksi on peale vanade hoonete renoveerimise aastatega investeeritud kaheksa miljonit krooni ning igal aastal kulutas linn vähekasutatava kompleksi ülalpidamiseks umbes miljon krooni.

Lagle talus on neli hotellituba, üks kahetoaline sviit, ja konverentsiruum. Sellele lisaks on kompleksis saun, bassein ja tenniseväljak.

Riigi vahenditega ehitatud hooned valmisid algselt 1938. aastal ning need sai samal aastal endale põliseks kasutamiseks kirjanik August Mälk.

1990. aastate keskel ehitas koonderakondlik linnavalitsus hooned ümber, nende juurde on rajatud tenniseväljak, välikamin ja aastaringselt kasutatav bassein.