„Tänane väljakujunenud City äritsoon (CBD ehk city business district) on Rävala pst- Tartu mnt algus- Estonia pst- Narva mnt algus, kus asuvad linna kallimad büroo- ja kaubanduspinnad ning pealinnale kohased rahvarohked äritänavad butiikide ning restoranidega," rääkis Pärtel.

„Sadama piirkond on siiani jäänud vaeslapse osasse, kuid mitte kauaks," ütles ta.

„Porto Franco ja Rotermanni piirkonna arenguga seoses on äritsooni nihe liikumas sadama tsooni. Ainuüksi Porto Franco'sse planeeritakse rajada 30 000 m² büroopinda ning 40 000 m² kaubanduspinda, lisaks annavad tooni kõrvalasuvad arendused - Rotermann City, Promenaadi maja, Ahtri 3, Poordi maja, Explorer büroomaja ning Norde Centrumi laiendus. Piirkonna atraktiivsust tõstavad ka Põhja väila esimese etapi laiendus, mis suubub Norde Centrumi lähedusse ning trammiliini pikendamine sadama piirkonda," loetles Pärtel.

„See kõik viitab uue äritsooni tekkele ning on reaalne, et tänane äritsooni epitsenter liigub selgelt sadama suunas," lausus ta.

Pärtel lisas, et kui äripiirkonna keskpunkt muutub, peavad tänase epitsentri omanikud ilmselt ka oma üürihinna tasemeid korrigeerima.